RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

У ряді областей України протестували проти продажу землі іноземцям: фото і відео

Всеукраїнська Аграрна Рада провела акцію протесту проти дозволу на продаж української землі сільськогосподарського призначення іноземним громадянам і компаніям.

В акції, яка проводилася в 15 регіонах взяли участь понад 15 тисяч аграріїв і близько 1000 одиниць техніки, передають "Коментарі".

"Відбувся аграрний форум, на якому президент заявив, що власниками землі в Україні можуть бути тільки громадяни України і українські компанії. Але в процесі форуму з'ясувалося, що так звані українські компанії зможуть мати іноземних засновників", - пояснив глава Всеукраїнської Аграрної Ради Андрій Дикун.

За словами лідера аграріїв, представники галузі категорично проти того, щоб іноземні компанії могли володіти українською землею. За його словами, у цих компаній є фінансові ресурси і дешеві кредити, що не дозволяє українським аграріям конкурувати на рівних.

.

Як стверджують експерти, допуск іноземців на український ринок землі призведе до різкого скорочення кількості робочих місць в сільській місцевості, зменшення витрат на соціальну сферу і розвитку інфраструктури в селах. Ці фактори, в свою чергу, призведуть до скорочення сільського населення.

"В Україні на аграрний сектор припадає 17% ВВП і 40% валютних надходжень. Тому не можна ризикувати, і ставити цілу галузь під загрозу. Ми звертаємося до президента, щоб прояснити питання про власників українських компаній, в парламент. Звертаємося до українського народу, тому що питання української землі стосується кожного", - підкреслив Дикун.