RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Різдво Пресвятої Богородиці: кращі листівки та привітання у віршах і прозі

21 вересня християни відзначають церковне свято Різдво Діви Марії, яке в народі називають Друга Пречиста, Богородичне свято, Аспосів день, Осеніни і Спожинки.

У цей день прийнято ходити до церкви і молитися Матері Ісуса Христа про заступництво. Також в цей день традиційно ворожили, передбачали погоду взимку і дотримувалися посту.

Це свято відкриває новий церковний рік. Наші предки присвячували Різдво Пресвятої Богородиці збору врожаю і сімейним зборам. Традиційно до цього часу завершуються польові роботи.

Зазвичай святкування тривало кілька днів, частування готували з продуктів нового врожаю. М'ясні страви на стіл не подавалися.

На Пречисту жінкам заборонялося брати в руки гострі предмети, шити, вишивати, різати.

1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1

Пропонуємо вашій увазі вірші і прозу в честь цього свята:

У день Різдва Богородиці

Чудо станеться нехай.

Серце хай щастям наповниться,

Буде в душі Вашій рай.

***

У Різдво Пресвятої Богородиці

Всі печалі і скоpботи підуть.

Нехай душа твоя щастям наповниться,

А молитви до неба дійдуть.

Нехай Заступниця наша небесна,

У починаннях допоможе тобі.

Стане життя схоже з казкою чарівною,

Немов рай настав на землі.

Хай ні хвoроби, ні прикрості

Вас ніколи не знайдуть.

Будуть хорошими новини,

Радість лише роки несуть.

***

Вітаю вас з великим святом - Різдвом Пресвятої Богородиці, яка подарувала світові Спасителя нашого Ісуса Христа. На це чудове свято я бажаю вам миру, добра, процвітання, удачі, радості, любові, щастя, взаєморозуміння і душевного спокою. Нехай Пресвята Богородиця допомагає вам своїми молитвами!

***

Від щирого серця вітаю вас з Різдвом Богородиці! Нехай Матір Божа охороняє вас і вашу родину від бід і нещасть, нехай дарує радість і благополуччя, нехай наставляє на шлях істинний, нехай допомагає приймати правильні рішення, долати труднощі і нехай наповнює ваше серце світлом, любов'ю і милосердям!

***

Вітаю з Різдвом Пресвятої Богородиці. Бажаю впускати в своє серце тільки світлі почуття, бажаю берегти і себе, і сім'ю. Нехай Пресвята Богородиця вберігає тебе від заздрості і зради, нехай в житті буде щастя і радість. Бажаю доброго здоров'я і щедрого кохання.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в жовтні українці зможуть відпочивати на один день довше у зв'язку зі святкуванням Дня захисника України.