RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

У промові Зеленського в ООН знайшли "зраду" про війну на Донбасі: в мережі хвиля гніву

Українські користувачі соцмереж розгнівалися після заяви президента Володимира Зеленського в ході виступу на Генасамблеї ООН, що "війну неможливо виграти перемогами".

Реакцію на промову президента у себе на сторінці в Facebook опублікував блогер Юрій Гудименка.

Слід зазначити, що цією фразою український лідер процитував роман "Прощавай, зброя" Ернеста Хемінгуея. Також він згадав відомий афоризм, що наступна світова війна нібито стане останньою.

Блогер уточнив, що такого роду висловлювання повністю нівелюють всі жертви, які українці принесли, щоб захистити Батьківщину на Донбасі.

"В кінці промови Зеленський двічі повторив одну й ту ж фразу. Яка повністю (псує) всі попередні фрази. Ця фраза - "Війну неможливо виграти перемогами". Існує якась проста дихотомія, таке, знаєте," або-або ". Або війна закінчується для країни перемогою, або війна закінчується для країни поразкою", - заявив блогер.

Також він підкреслив, що за допомогою дипломатичних домовленостей в умовах військової агресії РФ, українській владі вдасться лише заморозити конфлікт, але не повернути території.

"Дипломатія може уповільнити війну. Може заморозити конфлікт. Може розвести війська. Може - разом з санкціями - навіть повернути нам наші території. Але дипломатія не змусить Росію каятися", - зазначив він.

У коментарях під публікацією блогера користувачі висловили солідарність і заявили, що такого роду слова президента свідчать про недосвідченість і можуть стати передумовою для геополітичної капітуляції.

Як повідомляв "Апостроф", раніше прес-секретар Верховного представника ЄС у відповідь на слова Зеленського про недостатню підтримку для України, оприлюднила заяву, в якій говориться, що підтримка Європейського союзу для України є "безпрецедентною".