RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

З'явилися свіжі дані про "терориста" з моста Метро в Києві

Винуватець скандального інциденту з так званим захопленням моста Метро в Києві 18 вересня, колишній військовослужбовець Олексій Бельке знаходиться під вартою.

Про це повідомляє "Страна" з посиланням на інформацію з прокуратури Києва.

За затриманого так і не було внесено встановленої судом першої інстанції грошової застави.

"Він не вийшов. Інформації про внесення застави немає", - повідомила спікер наглядового відомства столиці Надія Максимець.

Ці відомості підтверджують інші джерела з пенітенціарної системи. "Белько як і раніше сидить в ізоляторі тимчасового утримання на Косогірному провулку, заставу за нього не вносили", - стверджують вони.

Раніше перед Дніпровським райсудом клопотання про взяття Белько на поруки оголосили народний депутат Яна Зінкевич, командир спецпідрозділу КОРД Микола Путій та глава МВС Арсен Аваков. Однак, суд призначив для "мінера" запобіжний захід у вигляді арешту на 60 днів з альтернативою виходу на свободу при сплаті застави в розмірі 288,1 тисячі гривень.

Адвокат підозрюваного Масі Найєм повідомив журналістам, що захист Белько подав апеляційну скаргу на це рішення суду першої інстанції.

Спочатку дії Олексія Белько на мості Метро в Києві, які привели до масштабного транспортного колапсу в столиці, поліція кваліфікувала як особливо тяжку статтю в частині підготовки до теракту. Після його затримання "терористу" оголосили про підозру в завідомо неправдивому повідомленні про загрозу безпеці громадян (ч.2 ст. 259 КК України) і злісне хуліганство (ч.4 ст. 296 КК України).

Як повідомляв "Апостроф", правоохоронці перевіряли інформацію про замінування моста Коцебу в Одесі.