RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

В Україні "на гарячому" спіймали членів великої банди, які викрадають елітні авто: фото

Служба безпеки України викрила міжрегіональну банду, яка викрадала елітні автівки.

Про це СБУ повідомила на сторінці у Facebook.

Шахраї переобладнували та продавали вкрадені авто запчастинами. Крім того, вони також вимагали у потерпілих 20-30% ринкової вартості машин за їх повернення. Зловмисники діяли під керівництвом відомого "кримінального авторитета".

У ході операції СБУ та оперативників по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю, затримали "на гарячому" активних членів трьох банд.

Правоохоронці вилучили викрадені транспортні засоби, так звані "двійники", спеціальні технічні засоби, пристрої для відмикання та заведення транспортних засобів різних марок, підроблені свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів, зброю та наркотики.

Поза тим, виявилось, що діяльність угрупування приховував співробітник ГУ Нацполіції у за винагороду.

Таким чином, під час досудового слідства задокументовано 17 викрадень елітних авто загальною вартістю майже 400 тисяч доларів США, два епізоди використання спеціальних технічних засобів для викрадення машин та один факт вимагання грошей за повернення автомобілів.

Поза тим, правоохоронці повернули законним власникам 8 викрадених транспортних засобів і попередили на стадії замаху на незаконне заволодіння трьома транспортними засобами.

Тринадцятьом учасникам угруповання оголошено підозри, восьми з них, у тому числі "кримінальному авторитету", у скоєнні тяжких та особливо тяжких злочинів за ч. 1 ст. 255 Кримінального кодексу України (створення злочинної організації). Поліцейському за ч. 3 ст. 365 КК України (перевищення влади та службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки).

Як повідомляв "Апостроф", в Києві двоє чоловіків побили перехожого і відібрали у нього особисті речі.