RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Сенцов назвав риси, які можуть врятувати та знищити українців

Звільнений з російського полону український режисер Олег Сенцов заявив, що у нього викликає занепокоєння розділеність і агресивність українців.

Про це він повідомив в інтерв'ю виданню "Новое время".

Сенцов закликає українців ставати сильнішими, оскільки лише так з Україною буде рахуватися Європа.

"Ми можемо влаштовувати демарші, можемо троллити їх в парламенті, але користі буде мало, від нас у світовій політиці мало що залежить. І вихід один: ставати сильнішими. Тому що політика - це річ досить цинічна. Ти - мені, я - тобі. Ми тобі допоможемо - для чого? Щоб ти міг допомогти потім нам. Тому, поки ми не станемо сильними по-справжньому, коли з нами почнуть рахуватися не тільки у військовому плані, а й в економічному, нам складно надати нашому голосу ваги"- сказав Сенцов .

Крім того, режисер зауважив, що потрібно усвідомити, що президент іншої держави переслідує свої цілі і не можна цілком і повністю покладатися на його допомогу. Тому, що в політиці все діє за принципом взаємовигідних угод, і навів приклад розмови з президентом Франції Еммануелем Макроном.

"З Макроном ми говорили довго. Я говорив про Путіна, про Росію, питав, чи розуміє він, з ким має справу і які його справжні цілі. Чи вірить він йому. І так, він розуміє, але і ми повинні зрозуміти, що він президент Франції, а не України. У нього свої завдання, зараз він намагається стати локомотивом нової Європи", - розповів він.

Також Сенцов сказав, що відсутність єднання і злість у людей особливо впадають в око, також відзначивши нетерпимість до чужих думок та чужих вчинків.

"Якщо думка іншої людини у чомусь не збігається з власною, то людина миттєво стає ворогом, спілкування припиняється. Як ми можемо ворогувати між собою, поки у нас є Путін?" - додав він і закликав терміново об'єднуватися.

За словами Сенцова, тільки об'єднання допоможе завершити війну.

Як повідомляв "Апостроф", 10 вересня у Києві свою першу прес-конференцію дали колишні в'язні Кремля - український режисер Олег Сенцов і кримський активіст Олександр Кольченко.