RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

15 травня

Всі новини

Як виглядає війна України і Росії в комп'ютерних іграх: відеоогляди "стрілялок"

У мережі показали нову карту у відомій комп'ютерній грі Call of Duty, події гри перенесуть персонажів на війну в Донецьк.

Про це пише "Радіо свобода".

Так, в одній з місій гравець візьме участь в битві за Донецький аеропорт. Найімовірніше, події в ДАП не будуть в основній гілці сюжету шутера, на цій локації буде доступний лише режим протистояння з іншими гравцями - "королівська битва".

Автор найбільшого в Україні ігрового каналу Олександр "Alex_D20" розповів про користь для України такого рішення розробників.

"Це дуже відома в світі гра, з високим бюджетом, і, якщо буде яка-небудь згадка про Україну, про те, що у нас відбувалося, про захисників - про це як мінімум, дізнаються в світі", - зазначив блогер.

Також він розповів і про пророчу гру Combat Mission: Black Sea 2009 року, де була показана окупація Росією Криму.

"Вона розповідає, як в 2014 році російська армія окупувала Крим. Україна у відповідь заявила про вступ до НАТО і почалася повномасштабна війна. Це єдина згадка в жанрі про те, що взагалі відбувається між Росією і Україною", - зауважив блогер.

Також він показав модифікацію гри Аrma 3, зроблену спеціально для українських користувачів, і закликав уряд активніше підтримувати це відгалуження інформаційної кампанії на підтримку країни.

"Можна сказати, що як в реальному житті це історичні реконструкції. І беруть участь також люди, які брали участь безпосередньо в цих подіях ... Українські розробники, мабуть, першими повинні зайнятися цим. Це в будь-якому випадку також інформаційна війна. Нам потрібно використовувати всі засоби і методи ... Ми, люди, які цим цікавимося, розуміємо, що ми програємо, а ті, хто може впливати на це фінансово, підтримкою якоюсь технічно, поки не цікавляться цією темою", - пояснює Alex_D20.

В даний момент відомо, що Call of Duty окремі прокремлівські ЗМІ звинуватили в русофобії, в тому числі і через іншу актуальну карту - в Сирії, і закликали її заборонити. Однак офіційної відповіді Кремля поки не було.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі з'явилася розповідь учасника військової операції на Донбасі влітку 2014 року, коли добровольчі батальйони відвойовували окуповані населені пункти у російській армії і бойовиків.