RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Працював в АТО у пекельних умовах: прізвище та біографія полковника, збитого на смерть в Києві

Дружина офіцера та учасника АТО Ігоря Ставиноги, який загинув 9 жовтня у Києві в результаті ДТП ділиться подробицями інциденту і спогадами про коханого.

Про це повідомляє OBOZREVATEL.

Ставинога працював у Міністерстві оборони, де очолював управління планування військ хімічного захисту. Ввечері, 9 жовтня він повертався додому, переходив проспект недалеко від міністерства, коли його збила машина. Ставинога отримав дуже серйозні травми. Відомо, що за життя полковника лікарі боролися добу, але не зуміли врятувати. Сім'я зараз шукає свідків аварії.

"Того ранку, 9 жовтня, чоловік йшов на роботу трохи раніше за мене. А я їхала у відрядження ввечері, тому вже зібрала сумку і проводжала його. Ми стояли у коридорі, і я сказала йому:" Ну все, Ігореша, щасливо тобі ". Він запитав: "Ми що, більше з тобою не побачимося?". "Ні, напевно, " - сказала йому. Ось так і попрощалися ", - розповідає дружина офіцера.

Ігор Ставинога родом з Вінниці. Армії він присвятив понад 40 років. З 7 класу навчався у Київському військовому училищі. Потім вступив до Вищого військово-політичного училища у Свердловську. Після закінчення його відправили служити у Казахстан. Потім війська з Угорщини стали виводити, й Ігор вступив у Вищу військово-політичну академію у Москві. Через три роки заквершив навчання.

Коли почав розвалюватися Радянський Союз багато товаришів по службі полковника залишилися у Росії, але він сказав дружині: "" Українці повинні жити в Україні, це наша Батьківщина ". Я добре пам'ятаю його слова. Ми зібралися і переїхали до Житомира", - згадує Лариса Ставинога.

Коли на Сході почалася війна, то він вирішив мобілізуватися і йти служити. Сказав, що не може спокійно дивитися, як гинуть молоді солдати. На війні Ігор Ставинога очолював цивільно-правове управління. Робота була у нього дуже складною. Разом з Червоним Хрестом вони збирали останки загиблих, ідентифікували їх і відправляли рідним.

"Вони працювали у пекельних умовах. Я весь час говорила:" Ну скільки ж можна? У тебе вже тиск, почалися серцеві напади. Ти або переводься, або звільняйся. Ти ж пам'ятаєш, що у тебе є сім'я і діти. Ти нам теж потрібен ", - розповіла дружина.

Незабаром офіцер написав рапорт і його перевели у Міноборони. Став начальником управління планування військ хімічної і радіологічної зброї, де й пропрацював до останніх днів. Дружина полковника досі не може змиритися з тим, що її чоловік загинув.

Як повідомляв "Апостроф", у Києві загинув легендарний воїн "Сенсей".