RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Війна не танків і БТРів: експерт роз'яснив, яка зброя потрібна Україні

Військовий конфлікт на Донбасі проходить не за сценарієм сучасних відкритих зіткнень із застосуванням важкої техніки і зброї середнього і ближнього бою, бойові дії в регіоні - це скоріше протистояння важкого далекобійного озброєння і розвідки.

Про це заявив заступник секретаря РНБО Сергій Кривонос в інтерв'ю "Апострофу".

Він зазначив, що оборонний бюджет в Україні раніше витрачався неефективно, оскільки уповноважені чиновники не могли правильно визначити пріоритети в обороні.

"У багатьох випадках бюджет витрачався неефективно. Тому потрібно визначитися з пріоритетами. А пріоритети - це кошти розвідки і ураження. Нинішня війна - це війна не танків і БТР, хоча вони теж потрібні. Це війна засобів радіоелектронної боротьби, ППО, розвідки, авіації і можливості протистояти такими же засобами, які Росія застосовує проти нас", - зауважив він.

Також він пояснив ситуацію з витратами з бюджету на оборону і виробництвом власних моделей озброєння і техніки в Україні. На його думку, держава повинна докладати більше зусиль, щоб забезпечити вітчизняні оборонні підприємства замовленнями.

"Бюджет цього року задовольняє потреби лише на 38%. Звичайно, нам хочеться більше грошей, але можливості наших платників податків не настільки великі. Нам потрібна державна програма по кожному напрямку озброєння і, якщо кожен виробник знатиме, що з тієї чи іншої номенклатурі у нього, гарантовано будуть замовлення в найближчі 5-10 років, він знайде можливість ці замовлення забезпечити", - зауважив Кривонос.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Києві на виставці "Зброя та безпека-2019" показали нові українські ракети, системи наведення і бойові модулі, якими вже зацікавилися іноземні покупці.