RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

На Миколаївській митниці почалися обшуки: перші подробиці

На території Миколаївської митниці почалися обшуки у справі про контрабанду мінеральних добрив за часів колишнього керівництва.

Про це повідомляють в групі "Миколаївська митниця ДФС" в Facebook.

Начальник митниці Роман Кріль заявив, що керівництво вітає слідчі дії СБУ і ДБР, пов'язані з порушеннями при оформленні ввезення міндобрив.

"Мною особисто була подана інформація до ДБР про можливі неправомірні дії тодішнього керівництва митниці. Зокрема, мова йде про те, що через митницю було пропущено 17 партій з мінеральними добривами без нарахування антидемпінгового мита. В результаті є підозра, що держава зазнала збитків на суму 162,7 мільйона гривень", - зазначив він.

За словами Кріля, зараз правоохоронці проводять обшуки за ознаками правопорушення, передбаченого статтею 364 Кримінального кодексу України "Зловживання владою або службовим становищем".

"Розраховую, що професійні дії СБУ і ДБР допоможуть викрити правопорушників і належним чином їх покарати. Це буде демонструвати прогрес на шляху до очищення митної служби від шлейфу корупції і від осіб, які є носіями корупційної культури", - переконаний начальник Миколаївської митниці.

Як повідомляв "Апостроф", 29 жовтня поліція прийшла з обшуками в будинок нардепа Богдана Дубневича, який розташований в селі Зубра Львівської області.