RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Польська православна церква зробила нову заяву з приводу визнання ПЦУ

Польська автокефальна православна церква (ПАПЦ), яка не визнала автокефалію в Україні, звернулася до патріарха Константинопольського Варфоломія із заявою, в якій назвала представників Православної церкви України (ПЦУ) "відступниками" і "розкольниками".

Офіційну заяву Собору єпископів Польської автокефальної православної церкви було опубліковано на офіційному сайті ПАПЦ.

Єпископи польської православної церкви стверджують, що їхня позиція щодо автокефалії в Україні залишилося незмінною з 2 квітня 2019 року, коли ПАПЦ заявила про невизнання ПЦУ.

"Польська автокефальна православна церква не проти надання автокефалії церкви в Україні на основі догматичних і канонічних норм для всієї церкви, а не для групи відступників - розкольників", - сказано в зверненні до патріарха Константинопольського Варфоломія.

У ПАПЦ також підкреслили, що "відступники від вчення св. Церкви не можуть представляти здоровий церковний організм. Це порушує євхаристійну єдність всього православ'я".

Як повідомляв Апостроф, раніше Митрополит Київський і всієї України Епіфаній отримав листа від Священного Синоду Елладської православної церкви з визнанням церковної єдності з Православною церквою України (ПЦУ).