RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

25 червня

Всі новини

У квартирі важче, ніж в окопі: мережу зворушила розповідь жінки-ветерана АТО

Військова лікарка зі Львівщини Ніка Арістова розповіла, як покинула медичне училище та пішла на війну.

Про це повідомляє спільнота "93-тя ОМБр Холодний Яр" у Facebook.

Ніка Арістова з Дрогобича здобула освіту акушера у рідному місті. До подій Революції Гідності мешкала у Львові, де теж вчилась у медучилищі, але навчання не завершила і вирішила піти на війну.

Тож, 30 березня 2015 року Ніку прийняли в Окрему добровольчу чоту "Карпатська Січ", яка тоді воювала на Донеччині. До 11 листопада 2017 року вона була у Добровольчому Батальйоні ОУН, а пізніше підписала контракт з 93-ю окремою механізованою бригадою "Холодний Яр".

Також жінка розповіла про знайомство з майбутнім чоловіком кулеметником, який допомогав копати медпункт. Коли у травні 2018 почався мінометний обстріл, він отримав осколкові поранення ока і руки - першу допомогу надавала саме Ніка.

"Не думала, що колись у моєму житті таке буде. Коли це сталось, ми стояли у полі перед Богданівкою. Щоб добратись до нашого батальйонного медпункту, де можна провести оперативне втручання, треба було їхати 12 кілометрів. І ці 12 кілометрів ми не на машині їхали, бо часто і "бехи" грузли, а везли на МТ-ЛБ (легкий броньований тягач) чи БМП-2. З руки дістали осколки і там просто залишились шрами. А око не функціонує. Тепер навіть не такої форми, як має бути. Чоловікові дали інвалідність і через він не зміг продовжувати службу", - розповіла жінка.

Незабаром й Ніка покинула армію за станом здоров’я. Вона згадує військову службу з трепетом, але водночас додає, що не хотіла б більше працювати військовим медиком.

"Як тільки я потрапила туди, то була з холодним серцем і саркастичним, навіть трохи цинічним мисленням. Таким, напевно, треба бути будь-якому медикові. Але коли у побуті побратими стають більше ніж родиною, то важко втрачати кожного з них. Я дуже часто сварила себе за те, що не могла бути тим лікарем, який не прив’язується до пацієнтів, адже все одно задаєш собі потім питання "Чи зробила я все, що могла? Можливо я винна у цій смерті?". Але насправді у цьому винна війна. Я вчилась на те, щоб приймати життя у світ, а більше бачила смерті", - поділилася лікарка.

Після повернення зі Сходу, подружжя продовжило боротьбу з Російською агресією, але вже у якості волонтерів.

Як повідомляв "Апостроф", 23 жовтня, на Донбасі загинув молодий член незаконних збройних формувань, бойовик так званої ДНР Владислав Вакулін.