RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Збитки на сотні мільйонів: в Міноборони викрили корупційну схему

Співробітників Міністерства оборони України звинувачують у нанесенні збитків при закупівлі засобів зв'язку іноземного виробництва на загальну суму понад 173 мільйонів гривень.

Про це повідомили в прес-службі Генеральної прокуратури України.

За версією слідства, працівники Міністерства оборони України у 2017 році під час закупівлі засобів зв'язку іноземного виробництва для потреб оборони в контракті не передбачили обов'язкову умову щодо отримання Україною відповідних компенсацій (офсетного договору) на загальну суму понад 173 млн грн.

"За таких обставин посадові особи Міноборони діяли всупереч інтересам держави і ймовірно з метою одержання неправомірної вигоди одним з спецекспортерів", - уточнили в Генпрокуратурі.

За цим фактом Головна військова прокуратура зареєструвала кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 2. ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

Досудовим розслідуванням займаються детективи Національного антикорупційного бюро України.

Як повідомляв "Апостроф", раніше п'ятьом чиновникам Міністерства оборони України було оголошено підозру в бездіяльності, яка призвела до закупівлі 11 тисяч неякісних бронежилетів