Головний український дипломат порівняв американців зі стурбованими "хохлами" росіянами

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко, який нещодавно пояснив, як будуть проходити вибори в ОРДЛО, відзначився цікавою заявою про американців.

Її він озвучив під час брифінгу у вівторок, 19 листопада.

"Читаючи стрічку і дивлячись американські ЗМІ, здається, що більш цікавої теми, ніж Україна, у США взагалі не існує. До цього ми постійно турбувалися... ви знаєте, є такий мем у Росії "як там у хохлів" – тобто все, що відбувається кожен день, про що вони говорять – це те, що відбувається в Україні. Можна було б задовольнитися тим, що в цих двох державах без України не проходить жодного дня, але насправді ми б хотіли зайнятися тим, що відбувається вдома", - сказав він, додавши, що тема України для американців є найбільш актуальною.

Також Пристайко пояснив, чому Україні необхідна підтримка західних партнерів, щоб громадянам "жилося комфортно і безпечно".

"Нам потрібна підтримка наших партнерів. Те, чим завжди пишалася Україна, – це підтримка з обох боків у Конгресі. Цю підтримку ми хотіли б зберегти. Повірте, зараз, коли ми маємо з допомогою німецьких і французьких колег розібратися з війною на сході України, нам точно не треба починати бути залученими до будь-якої проблеми на іншій частині світу", - додав він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Пристайко розповів, чим можна буде замінити Мінські угоди в разі їх фіаско для врегулювання військового конфлікту на Донбасі.