RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Загибель українських альпіністів в Словаччині: хто був в групі і чому сталася трагедія

У групі українських альпіністів, у якій 28 листопада під час спуску з гірського масиву Великі Татри у Словаччині загинули двоє українських альпіністів - Володимир Михалко та Ірина Скрильова, були досвідчені фахівці.

Про це повідомляє ВВС.

мовірною причиною нещасного випадку могли стати складні погодні умови. Однак, зараз це лише припущення, офіційні причини встановить спеціальне розслідування. У групі були спортсмени з досвідом, не новачки. До порятунку групи були залучені 14 рятувальників. Інші учасники групи перебувають у безпеці", - розповів Олександр Кашель, інструктор, представник Федерація альпінізму та скелелазіння України.

Група, до якої входили загиблі українські альпіністи, брала участь у навчально-тренувальних зборах, які проводить Федерація альпінізму та скелелазіння України у Високих Татрах на території Словаччини.

Як інформував "Апостроф", з'явилися подробиці загибелі двох українських альпіністів в Словаччині, які отримали смертельні травми при сходженні на гору Ломницький Штіт в горах Високі Татри на сході країни. Як повідомили в прес-службі Гірської рятувальної служби Словаччини, альпіністи попросили про допомогу по лінії екстреної допомоги в другій половині дня 28 листопада.