Бійці ЗСУ показали, як будуть пускати на дно ворожі кораблі: фото з узбережжя Азовського моря

На одному із полігонів бойової підготовки поблизу Маріуполя відбулися військові тренування з протидесантної оборони узбережжя Азовського моря.

Про це повідомляє прес-центр ООС.

Першими ворожий загін кораблів зустріли гармаші. Щільним вогнем з гаубиць "Мста-Б" та самохідних артилерійських установок 2С3 "Акація" артилерійські розрахунки знищили флагман та кораблі охорони.

Одночасно, під прикриттям бронетранспортерів і бойових машин піхоти, зведена рота морської піхоти зайняла оборону вздовж берегової смуги і, застосовуючи ручні гранатомети та стрілецьку зброю, не дала силам десанту висадитися на узбережжя.

Вже майже на виході з територіальних вод України, ворожі кораблі, що вціліли підчас обстрілу, наздогнала та знищила корабельно-катерна група Об’єднаних сил. До її складу увійшли малі броньовані артилерійські катери "Кременчук" та "Лубни" Військово-Морських Сил, а також два катери Морської охорони Маріупольського прикордонного загону.

У ході тренувань, українські військові вкотре довели, що підрозділи Об'єднаних сил готові не тільки швидко відреагувати на спроби противника висадити десант, але й знищити його на підходах до берега.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі опублікували фотографії бойової підготовки українських солдатів спецназу під час морських навчань.