RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Зеленський анонсував жорсткі заходи після смертельної пожежі в Одесі

Президент Володимир Зеленський доручив Кабміну і місцевій владі провести детальну перевірку стану протипожежної безпеки закладів, установ і організацій з масовим перебуванням людей.

Про це повідомив президент в своєму Telegram.

Мова йде про дитячі садки, школи, коледжі, інститути, медичні установи і об'єкти критичної і транспортної інфраструктури.

Він також вимагає провести перевірку всіх посадових осіб, які дають висновки про стан пожежної безпеки того чи іншого об'єкта на предмет недбалості, безвідповідальності або недобропорядності при виконанні ними службових обов'язків.

Зеленський запропонував оцінити стан і рівень забезпеченості матеріально-технічними та транспортними ресурсами рятувальних підрозділів, служб невідкладного реагування та медицини катастроф.

"Окремо закликаю бізнес - власників торгових центрів, кінотеатрів, ресторанів, готелів бути соціально відповідальними, забезпечити в своїх закладах пожежну безпеку, не чекаючи державних перевірок", - зазначив президент.

На виконання завдань Зеленський дав уряду місяць - до 10 січня 2020 року.

Таке рішення він прийняв після пожежі в Одеському коледжі, де загинула студентка і 14 осіб залишаються зниклими безвісти.

Нагадаємо, що раніше "Апостроф" повідомляв, що в коледжі економіки, права та готельно-туристичного бізнесу в Одесі, де 4 грудня трапилася масштабна пожежа, не працювала сигналізація, а викладачі та співробітники не організували евакуацію студентів.