RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

"Злочинець" в команді Зеленського: в мережі вказали на цікавий момент в переговорах з Путіним

У мережі звернули увагу на те, що до складу української делегації на переговори в "нормандському форматі" в Парижі включили міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, який рішенням суду РФ підлягає арешту і ув'язненню під варту.

Про це повідомляє головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов в Facebook.

"До складу української делегації на переговори в Парижі Володимир Зеленський включив особливо небезпечного злочинця Арсена Авакова, який підлягає негайному арешту правоохоронними органами РФ", - написав Бутусов.

Він звернув увагу, що Авакову Слідчий комітет Росії пред'явив в червні 2014 го заочну підозру в масових вбивствах і заборонених методах ведення війни. Також з липня 14-го рішенням Басманного суду Москви Аваков підлягає арешту і ув'язненню під варту. Крім того, Аваков Слідчим комітетом РФ в квітні 2018 го визнаний причетним до перешкоджання голосуванню російських громадян на виборах президента РФ Володимира Путіна.

"Тепер Путіну доведеться сісти із Зеленським і Аваковим за один стіл переговорів. Сам факт, що Путіну доведеться перебувати разом з оголошеним в розшук за масові вбивства Аваковим виглядає знущанням над Росією. Очевидно, рішення президента України про включення до складу делегації міністра МВС, символізує, що ніяких відступів від позиції України за роки війни не відбудеться. Зеленський відпрацьовує ефективні методи переговорів з РФ, це просто круто, респект ", - коментує головний редактор.

Користувачі мережі активно почали коментувати пост Бутусова.

"До речі, а чому б Слідчому комітету України не пред'явити Путіну заочну підозра в масових вбивствах і заборонених методах ведення війни? Або хто там у нас повноважний таке пред'явити", "Завжди можна сказати, що рішення Басманного суду скасував Печерський суд", "Це дурість з точки зору дипломатії, тому що з того боку тепер спокійно можна садити Шойгу або Дейнеко", - пишуть вони.

Як повідомляв "Апостроф", раніше експерт попередив, що президент РФ Володимир Путін на переговорах у Парижі буде намагатися підіграти президентові України Володимиру Зеленському та саме так створить небезпечну ілюзію компромісу.