RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Киянам з січня додадуть в комуналку новий тариф: скільки і кому платити

Комунальний тариф на холодну воду буде нарахований за останній квартал 2019 року і буде прописуватися в квитанціях починаючи з січня 2020 року.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на Styler.

У компанії-постачальника пояснили, що таким чином мешканці багатоквартирних будинків будуть оплачувати послуги з техобслуговування, ремонту та перевірки приладів обліку води, тобто лічильників.

В "Київводоканалі" пояснили, що колись ці витрати прописувалися в тарифі, але два роки тому їх звідти вилучили. Після чого компанія забезпечувала ці послуги за свій рахунок. При цьому регулярні перевірки не проводилися, а виконувалося лише аварійне обслуговування. В результаті близько 4 тисячі вузлів потребують ремонту і перевірки. Тепер за це будуть платити мешканці багатоквартирних будинків.

Нещодавно Кабмін затвердив розпорядження КМДА від 30 вересня 2019 року № 1716. Тепер щоквартально, тобто чотири рази на рік, жителі багатоповерхівок будуть отримувати квитанції з додатковою графою, крім водопостачання та водовідведення.

Крім того, сума буде залежати від кількості приміщень в будинку і самих квартирних лічильників. У 86% будинків вона становитиме близько 10 гривень, для 13% - близько 54 гривень, і один відсоток будинків буде платити понад 100 гривень.

Уже в січні жителі Києва отримають квитанції з оплатою за попередній період: жовтень, листопад, грудень 2019.

У компанії також відзначають, що в суму внесків не включається вартість установки нових вузлів.

Дізнатися, скільки потрібно буде доплачувати за конкретний будинок, можна з таблиці.

Нагадаємо, що уряд затвердив нові правила подачі гарячої води в Україні, тарифи на яку обіцяли підвищити.