RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Силовикам Путіна в Україні продавали громадянство корупціонери: опубліковано розслідування

Офіцер Федеральної служби безпеки Росії Микола Ситов, який також є помічником з економічних питань в адміністрації ватажка "ДНР", дивним чином оформив водійські права і ідентифікаційний код громадянина України.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на "ТСН.Тиждень".

Права йому видали в Херсоні, в автошколу він нібито ходив в Слов'янську, а ідентифікаційний код оформили в Дружківці. Документи були оформлені на громадянина України Іванова Миколу Олеговича.

Також у нього був український паспорт, для створення якого він використовував один з бланків, які залишилися в окупованому Донецьку. Але ще з травня 2014 року в реєстрі МВС вони серед викрадених і втрачених.

В українській контррозвідці вважають, що українські чиновники могли за гроші "закрити очі" на те, що паспорт Іванова-Ситова є викраденим.

У державній податковій інспекція в Дружківці, де Іванов-Ситов оформляв собі українські документи-прикриття, запевняють, що дозвіл видати ідентифікаційний код їм дали з Києва. За словами податківців, Ситов сам прийшов до них. Але контррозвідка СБУ, яка викрила Іванова-Ситова, вважає - там брешуть. Росіянин не з'являвся ні в Дружківці, ні в Слов'янську, ні в Херсоні. Скрізь документи за нього отримувала інша особа. Такі послуги на чорному ринку коштують 1000 доларів, кажуть в СБУ.

Крім того, у Миколи Ситова є рідний брат Семен, який теж є офіцером ФСБ і був радником убитого екс-ватажка "ДНР" Олександра Захарченко з питань поставок озброєння.

У сюжеті йдеться, що в Донецьку брати працюють в тандемі. Їх українські контррозвідники викрили в той момент, коли росіяни готували теракт в управлінні СБУ в Маріуполі. Атаку вдалося запобігти і вийти не тільки на схему легалізації агентів, але і на їх "бізнес". Ситові займалися перегоном в Росію вкрадених на Донбасі автомобілів.

Нагадаємо, що раніше "Апостроф" повідомляв, що співробітник ГРУ Денис Карабан проводив тренування з рукопашного бою з членами російської приватної військової компанії "Е.Н.О.Т. корп.", Які брали участь в бойових діях на Донбасі.