RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Під Тернополем люди встали на захист героя, який убив грабіжника-рецидивіста: відео та деталі історії

У місті Почаїв на Тернопільщині містяни захищають від правоохоронців 47-річного чоловіка, зарізав ножем злодія, якого застав у себе в будинку.

Про це повідомляє "Апостроф" із посиланням на сюжет "Надзвичайних новин".

Андрій - чоловік, якого підозрюють у вбивстві - мешкав один. Зловмисник тривалий час спостерігав за ним і довідався, де господар ховає ключ. Виломав двері до літньої кухні, взяв ключ від будинку і пішов грабувати помешкання. Господар повернувся надвечір і відчиненим дверям не здивувався - подумав, що у гості прийшла сестра Наталія. Та вже у будинку застав грабіжника, який злазив з горища.

Зловмисник почав погрожувати господарю ножем. У той час на шум прибігла сестра Андрія. Чоловік злякався, що злодій може вбити жінку та вдарив першим. Усього наніс 6 ударів ножем. Потім попрохав родичку викликати медиків і поліцію. Грабіжник намагався втекти, але на подвір'ї знепритомнів. Згодом помер у кареті "швидкої". Як з'ясували слідчі, він уже був раніше судимий за аналогічні злочини.

Тепер господареві пограбованого помешкання загрожує позбавленя волі за умисне вбивство при перевищенні меж необхідної самооборони. Містяни захищають чоловіка. Кажуть, що на його місці вчинили б так само і навіть ставлять у приклад.

Як інформував "Апостроф", у Запоріжжі затримали ОЗГ, яку організували батько і двоє його синів, туди входило ще більше 20 чоловік. Злочинна група здійснювала тяжкі та особливо тяжкі злочини, в тому числі - розбійні напади, грабежі, крадіжки, в тому числі з авто, квартир і особистого майна громадян, викрадення осіб з подальшим вимаганням грошей.