RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

​Працюють снайпери: з'явилася тривожна розповідь бійця ЗСУ про ситуацію на Донбасі, відео

Бійці ЗСУ розповіли, що на Донбасі бойовики продовжують обстрілювати українські позиції.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на ТСН.

19-річний воїн Костянтин поділився, що ворог веде вогонь від селища Кримське в Луганській області до Світлодарська Донецької області. У той же час біля шахти "Бутівка" працює снайпер бойовиків.

Українські бійці рятують побратимів. Наприклад, недавно куля потрапила одному з воїнів в шолом, що його і врятувало. Солдат просто заглянув в бійницю, сказав солдат з позивним "Авіцена".

"На жаль, вони пристріляні, тому вони у нас закриваються спеціальною сіткою, або перекриттям - ми туди виглядаємо тільки в невідкладному випадку... Якщо людина не боїться, вона не жива, якщо є страх - значить вона жива", - розповідає він.

Поблизу шахти "Бутівка" гуляє вітер і колише метал в покинутих будівлях. Цей звук наводить жах. Там стоять розбиті будівлі, вивернуті вибухами бетонні стовпи і шахта, що обвалився. Сотні тонн понівеченого заліза нависають над головами або розкидані на кількох гектарах закривавленої землі.

"Пригнічення відразу, видно, що були жорстокі бої, відразу було моторошно, навіть страшно. Потім починаєш звикати, але вона залишиться в пам'яті на все життя", - зазначив боєць Євген, який вже півроку на фронті.

На цих позиціях подекуди відстань до ворога всього кілька сотень метрів. Тому розслаблятися там не можна, хоча і зараз місцевість огорнула тиша. А біля Авдіївки лише чути звуки бензопил з того боку і шум двигунів важкої техніки. Така ситуація на фронті в кінці 2019 року.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі розповіли історію одноногого бойовика Влада Філіна, який воював за ДНР-ЛНР, а зараз нікому не потрібен.