RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

В Україні почали випробування далекобійних реактивних снарядів: фото

Українське конструкторське бюро "Південне" почало випробування 122-мм реактивних снарядів власної системи залпового вогню "Тайфун-1".

Про це повідомляється на сайті державного оборонного підприємства.

У КБ уточнили, що на базі "Тайфун-1" проводяться роботи по створенню керованого снаряда "Тайфун-1М", а також модернізованих версій нових систем "Тайфун-2" і "Тайфун-4".

Також в мережі були опубліковані знімки з випробувань нових 122-мм реактивних снарядів системи залпового вогню "Тайфун-1".

Вперше макет снаряда "Тайфун-1" зі збільшеною дальністю стрільби був представлений на Міжнародній виставці "Зброя та Безпека-2019" в Києві, в жовтні 2019 року. Він відрізняється від своїх аналогів в два рази збільшеною дальністю. Також розробники повідомили про проектування снарядів для систем "Тайфун-2" (аналог комплексу "Ураган"), "Тайфун-3" (аналог "Смерч" і "Вільха"), "Тайфун-4".

Слід зазначити, що до 2014 року в Україні взагалі не виготовляли реактивних снарядів і комплексів.

Як повідомляв "Апостроф", в листопаді в ході навчань Повітряних Сил зі стріляниною на державному випробувальному полігоні "Ягорлик" в Херсонській області було здійснено понад півсотні запусків бойових ракет.