RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Чи можуть боржники по комуналці розраховувати на субсидію: озвучено чітку відповідь

У Мінсоцполітики розповіли про отримання субсидії боржниками за комунальні послуги.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики України.

"Положенням про порядок призначення житлових субсидій, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України №848, передбачено, що житлова субсидія не призначається в разі отримання структурним підрозділом з питань соціального захисту населення від підприємств - постачальників послуг інформації про наявність простроченої понад місяць (на дату надання такої інформації ) заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг, витрат на управління багатоквартирним будинком, термін позовної давності якої не минув і загальна сума якої перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян на день звернення за призначенням житлової субсидії", - йдеться в повідомленні.

У відомстві зазначили, що житлова субсидія в разі наявної заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг призначається з початку опалювального сезону за умови документального підтвердження сплати заборгованості або укладення договору про її реструктуризацію або оскарження заборгованості в судовому порядку.

"У той же час Положенням передбачено, що при наявності заборгованості субсидії можуть бути призначені на підставі рішення районної державної адміністрації, виконавчого органу міської, районної у місті ради або комісії, яка ними утворюється (Комісія), з урахуванням конкретних обставин, що склалися" , - відзначили в прес-службі.

Рішення про призначення (відмову в призначенні) житлової субсидії в таких випадках приймається Комісією. Облік заборгованості по оплаті житлово-комунальних послуг належить до повноважень організацій, що надають житлово-комунальні послуги.

Як повідомляв "Апостроф", введена вперше в Україні система монетизації субсидій не працює так, як повинна працювати. Так, пільговики не отримують повідомлень про те, що вони оплатили комуналку.