RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

У мережі з'явилося відео ймовірного запуску ракети по українському літаку в Ірані

У мережі було опубліковано нове відео, на якому видно пуск ракети неподалік від місця аварії українського літака МАУ в Ірані.

Про це в коментарі виданню "Укрінформ" в Гаазі заявив засновник групи розслідувачів Bellingcat Еліот Гіґґінс.

Він зазначив, що аналіз розслідувачів підтверджує, що на відео показана місцевість неподалік від падіння літака. Також розслідувач зробив припущення щодо ракети, яка була випущена в небо над Тегераном перед катастрофою.

"Є нове відео, на якому, ймовірно, видно запуск ракети, і місце зйомки якого, як показав аналіз, знаходиться неподалік від місця, де було збито літак… Здається все більш імовірним, що це була ракета земля-повітря "Тор", але відкидати інші варіанти ще зарано, бо ще немає 100% доказів", - зазначив Гіґґінс.

Також він згадав катастрофу іншого літака - МН-17 на Донбасі в контексті збиття літака в Ірані.

"Задоволений, що іранці визнали це. За останні п'ять із половиною років я бачив біль, завданий росіянами родичам загиблих на борту MH17 через брехню, пропаганду та підробку інформації, тому втішений, що сім'ї жертв PS752 позбавлені цього", - сказав він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше керівник "Корпусу вартових ісламської революції" заявив, що система ППО Ірану визначила український пасажирський літак МАУ як крилату ракету і тому зробила пуск ракети по ньому.