Окупанти "кинули" мешканців Донбасу з підвищенням зарплат: спливли подробиці

Ватажки бойовиків так званої ДНР "передумали" підвищувати зарплати на окупованій території Донецької області до рівня російського міста Ростов-на-Дону, як обіцялося населенню в 2019 році.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на Obozrevatel.

Донецький блогер Денис Черкасов стверджує, що інформація про скасування підвищення з'явилася після закритого засідання "уряду республіки", на якому нібито було прийнято "бюджет".

"Люди чекали, що їх зарплати з 13 тисяч рублів (5 тисяч гривень. - ред) протягом наступних двох років виростуть до 30 тисяч (майже 12 тисяч гривень. - ред), як і обіцяв їм в минулому році Пушилін, він же "пушинка" . Але поки ростуть тільки ціни. Бюджет, який затвердили на закритому засідання "уряду" на цей рік, підвищення зарплат не передбачає. Так що людей кинули в черговий раз", - підкреслив блогер.

Черкасов зазначає, що в пабліку ДНР люди скаржаться, що більшість пенсіонерів і працівників "держструктур" до цих пір не отримали зарплати ще за кінець 2019 року.

"Чи варто далі вірити в ці казкові обіцянки? Сума бюджету на рік для "ДНР" складе майже півтора мільярда рублів (600 млн грн - ред). Щоб ви відчували і розуміли різницю, наприклад, бюджет в Дніпрі становить 13 млрд. Як бачите, різниця дуже навіть кардинальна. Коли ж жителям "ДНР" очікувати підвищення рівня життя і далі стає незрозуміло", - підсумував блогер.

Детальніше про життя на окупованій території читайте в матеріалі "Апострофа": Грошей немає, продукти - лайно: як в Донецьку зустріли Новий рік.