RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

На вулиці можуть вийти тисячі людей: озвучено тривожний прогноз по пенсійних реформах в Україні

Замість підвищення пенсійного віку владі варто зайнятися роботою над удосконаленням діючої пенсійної системи і підвищенням довіри до неї.

Про це "Апострофу" розповів екс-заступник глави Пенсійного фонду Віктор Колбун.

За його словами, в суспільстві має бути консенсус з приводу пенсійної реформи, але щодо підвищення пенсійного віку він навряд чи існує. Колбун вважає, що було б доцільніше відкласти питання підняття пенсійного віку, а замість цього зайнятися опрацюванням всіх аспектів діючої пенсійної системи, включаючи накопичувальний рівень і недержавні пенсійні фонди.

Експерт зазначає, що у людей має виробитися довіра до пенсійної системи, а цього можна досягти лише шляхом підвищення її ефективності.

"І паралельно з цими процесами можна було б говорити про підвищення пенсійного віку, про те, як це робити, почати дискусію з цього приводу в суспільстві. Без діалогу з суспільством навіть монобільшість не зможе народ через коліно переламати. Якщо люди не розуміють, для чого все це, вони будуть чинити опір, і це може привести до зміни влади, тому що це питання (пенсійний вік) є одним з найбільш чутливих, і може вивести на вулиці тисячі людей", - говорить Колбун.

Детальніше про це читайте в матеріалі "Апострофа": Пенсійний вік: чому ініціативи влади можуть вивести людей на вулиці.