​Все вимерло: білоруска, яка живе в Китаї, розповіла про апокаліпсис через коронавірус

Уродженка Білорусі Вікторія Негода, яка зараз проживає в Китаї, розповіла про коронавірус в Ухані.

Про це повідомляє ресурс Intex-press.

Дівчина вже більше п'яти років живе в китайському місті Пекін, однак на початку січня приїхала в гості до подруги в Ухань. Там вона зараз і застрягла через карантинні заходи. Як відомо, Ухань закрили на в'їзд і виїзд, так як там виявили вогнище зараження смертельним коронавірусом 2019-nCoV.

"Про нову заразу я дізналася ще в грудні - влада в принципі нічого не замовчувала. Але тоді я не сприйняла серйозно. Навіть до подруги не побоялася поїхати в цей Ухань, будь він не ладен... Думала обійдеться парою випадків", - розповіла Вікторія.

Те, що "не обійдеться", дівчина почала розуміти, вже перебуваючи в епіцентрі спалаху.

"З аптек і магазинів стали зникати маски. Їх просто хапали як гарячі пиріжки. Ціни на маски виросли в три-чотири рази. Правда зараз ситуація начебто стабілізувалася", - згадала дівчина.

За її словами, потім почалися перебої з продуктами. Одного разу Віка зайшла в невеликий магазинчик недалеко від будинку і побачила порожні полиці. Мабуть, люди почали робити запаси на випадок епідемії.

Що все "зовсім погано" стало очевидно, коли місто "закрили", зазначила Вікторія. Зараз місто виглядає, як в страшному фільмі.

"Все встало: підприємства, школи, транспорт. Неначе апокаліпсис настав. Порожні вулиці, немов всі вимерли... Тільки лікарні забиті повністю і люди в хімзахисті всюди. На околицях міста блок-пости, гвинтокрили ночами з повітря розбризкують якусь гадість. По телевізору цілодобово безперервно твердять про методи профілактики. Я вже стала параноїком - мию руки по 100 раз на день", - підкреслила білоруска.

Вікторія мріє виїхати з міста, але зробити це поки неможливо: з Уханя нікого не випускають. Незважаючи на це, вона сподівається, що незабаром вченим вдасться погасити спалах.

"Я вірю, що скоро все закінчиться. Китайські вчені - одні з найсильніших у світі. Але ось в Китаї після цього вже навряд чи залишуся", - сказала дівчина.

Як повідомляв "Апостроф", Всесвітня організація охорони здоров'я зробила заяву про небезпеку смертельного коронавіруса 2019-nCoV з Китаю.