RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Україна в епіцентрі "пекла": озвучено тривожний прогноз щодо глобальних змін клімату

По всьому світу приблизно в 20 разів підвищилися ризики встановлення аномальної спеки, і в разі її настання в Україні істотно постраждає врожай.

Про це розповів голова Національної екологічної ради України Олександр Чистяков для "Сегодня".

За його словами, водойми в Україні наповнюються на 70% від норми, і це порушує гідрологічний цикл, призводить до забруднення водойм. У глобальному сенсі це також вкрай негативно впливає на аерацію грунту, приводячи до погіршення врожаю.

За словами еколога, з 1991 року в Україні зникли 10 тисяч малих річок, і через це рослини не отримують достатньої кількості вологи.

Генеральний директор ГО "Екодім" Наталя Гозак прокоментувала ситуацію, пославшись на дослідження американських вчених.

"Вчені з Колумбійського університету в Нью-Йорку підрахували, що в майбутньому тривалі теплові хвилі можуть охоплювати всі найбільші продовольчі регіони одночасно. Україна серед найбільш уразливих країн. Ризик зростання кількості аномально спекотних днів вже в 20 раз більше. Це вплине на врожайність і взагалі загрожує продовольчій безпеці не тільки України, а й світу в цілому", - розповіла вона.

Детальніше про те, як глобальні кліматичні зміни можуть вплинути на Україну, читайте в матеріалі "Апострофа": Пилові бурі, посуха і пекло влітку: як зміни клімату вплинуть на Україну.