RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

На передовій війни з "руськім міром": волонтери поділилися історією про бійців-близнюків

У мережі опублікували цікаву історію братів близнюків Романа і Дмитра Коваленка, які в складі 72-ї ОМБр воюють проти бойовиків на Донбасі.

Про захисників України йдеться на сторінці фонду "Повернись живим" в Facebook,

Обидва брати до поїздки на Донбас працювали в податковій, а в квітні 2014 року прийшла повістка і їх мобілізували до лав Національної гвардії. Рік вони служили на блокпостах поблизу Маріуполя, після чого повернулися додому. У 2016 році вони знову повернулися на війну, коли підписали контракт з 72-ою бригадою.

Брати участь в обороні Авдіївки і боях під Горлівкою, в даний момент обидва знаходяться на передовій в Луганській області.

"Найбільше запам'ятався один з обстрілів противника з 152 мм САУ. Нам тоді перебило світло, поруч була кухня, і там все посуд був в пилу, речі в бліндажах поперекидали. До нас якраз приїхала журналістка Женя Подібна, вона дуже злякалася. І нам було не по собі", - говорить Роман.

При це військовий згадав і про те, кого втратив на війні.

"Війна відібрала хлопців, які служили разом зі мною. І в Авдіївці, і в Майському ми втратили багато побратимів. Найважче - це їхати потім до їхніх батьків ... Але ми пам'ятаємо всіх своїх, після виходу із зони бойових дій я намагаюся їздити до своїх хлопців", - додав він.

Нагадаємо, що 4 лютого народні депутати, присутні на третю сесію дев'ятого скликання, вшанували пам'ять Небесної Сотні - українців, які загинули під час Революції Переваги взимку 2014 року.