RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Це був один з найбільших боїв: в Україні нагадали про подвиг ЗСУ на Донбасі

П'ять років тому, 12 лютого 2015 го року, в Логвиновому стався один з найбільших за кількістю введених сил боїв російсько-української війни, в якому загинуло 11 українських бійців.

Про це журналіст Юрій Бутусов написав в Facebook.

У той день, ЗСУ зробили відчайдушну спробу відбити село Логвинове і розірвати тим самим кільце оточення навколо Дебальцеве.

Бутусов звернув увагу на те, що це був один з найбільших за кількістю введених сил боїв російсько-української війни. З обох сторін у бою брали участь приблизно по 200-300 осіб. З нашого боку було 6 танків, з боку противника - 8 танків. Також в ході бою наносила удари артилерія і міномети.

Ключову роль зіграв введення в бій противником свіжого резерву - 5 танків 5 танкової бригад ЗС РФ з Улан-Уде. Прикриваючи відхід наших підрозділів, один-єдиний танк 92 бригади під командуванням Василя Божка, зміг знищити два російських танка, і ще один підбити, за що удостоєний звання герой України. Але після витрачання боєприпасів, нашим підрозділам довелося піти з села. Траса на Дебальцеве залишилася перекрита.

Як раніше повідомляв "Апостроф", на Донбасі бойовики продовжують обстрілювати позиції українських військових поблизу Новотошківки на Луганщині.