RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Готові давати воду: ще один "слуга народу" відзначився скандальною заявою про Крим

Народний депутат від партії "Слуга народу" Юрій Камельчук заявив про наміри української влади дати воду в анексуваний Крим в обмін на виведення Росією військ з Донбасу.

Про це народний обранець заявив у прямому ефірі телеканалу "НАШ".

"Постачання води до Криму - це підтримка українців, а не окупантів", - сказав Камельчук.

У мережі обурилися подібному твердженню нардепа.

"На телеканалі "НАШ" ще один депутат "Слуги народу" говорить те ж саме. І навіть ще більш впевнено - готовий голосувати за таку пропозицію. Висновок: постачання води в Крим - це не імпровізація окремого Арахамії, а рішення партії "Слуга народу" , - коментують заяву нардепа в Telegram-каналі "Nachtigal".

Нагадаємо, що днями голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія сказав у прямому ефірі, що Київ може почати постачати прісну воду в анексований Крим в обмін на поступки РФ. Так, Росія має вивести свої війська з окупованого Донбасу.

Позиція Арахамії спричинила різку критику і негативний суспільний резонанс. Після цього, як повідомлялось, Давид Арахамія у дописі на особистій Facebook-сторінці попросив пробачення за свої слова про те, що постачання води з Дніпра в окупований Крим можлива в обмін на звільнення Донбасу від бойовиків у всіх українців загалом і кримчан зокрема.

Детальніше про те, чи погодиться Київ допомагати Кремлю на окупованому півострові у питанні водопостачання, читайте в матеріалі "Апострофа": Пустеля Крим: на що піде Путін заради української води.