RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Як росіяни ставляться до України: з'явилися цікаві дані

Рівень доброго ставлення росіян до України пішов на спад, за результатами опитування майже половина громадян Російської Федерації ставляться до нашої держави в основному погано.

Опитування російського "Левада-центру" в РФ було проведено 23 - 29 січня 2020 року серед 1603 громадян у віці від 18 років.

Як засвідчили результати опитування, 42% росіян ставляться до України добре або дуже добре, 47% - погано.

Відзначається, що рівень доброго ставлення росіян був досить високий в перші місяці президентства Володимира Зеленського. У 2019 майже 60% росіян добре ставилися до нашої держави.

Ставлення українців до Росії дещо краще. За даними дослідження Київського міжнародного інституту соціології, 49% українців ставляться до Росії добре або дуже добре, 39% - погано.

Результати опитувань також засвідчили, як бачать майбутні відносини двох країн росіяни та українці. Більшість росіян (56%) вважають, що обидві держави повинні бути незалежними і дружніми - з відкритими кордонами, без віз і митниці. 15% опитаних висловилися за підтримку об'єднання двох країн в одну державу, 26% росіян - за візи і закриті кордони між Україною і РФ.

Серед опитаних українців 5% вважають, що Росія і Україна повинні об'єднатися, 48% - за відкриті кордони, без віз і митниці, 40% - за візи і закриті кордони.

Як повідомляв "Апостроф", після відставки помічника російського президента Владислава Суркова, який курирував бойовиків на Донбасі, питаннями інтеграції та українською проблематикою буде займатися заступник голови адміністрації президента РФ Дмитро Козак.