RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

З'явилися нові дані про долю рибалок, захоплених Росією в Азовському морі

Всі рибалки, яких Росія затримала на кораблі в Азовському морі 15 лютого, визнали факт незаконного вилову риби.

Про це повідомляє інформаційне агентство "Інтерфакс".

Відзначимо, що раніше факт браконьєрства визнав капітан затриманого судна. Зараз ще троє рибалок зізналися в незаконному вилові.

Нагадаємо, що всі вони жителі села Райнівка Приморського району Запорізької області. Ймовірно, це Сергій Гога, Олексій Іванов, Василь Тюркеджи і Максим Тєрєхов.

Один з допитуваних повідомив також, що знав про заборону ловити камбалу-калкан сітками відповідно до протоколу російсько-української комісії з питань рибальства в Азовському морі від листопада минулого року.

Всі троє українців заявили, що претензій до російських прикордонників не мають, психологічний і фізичний вплив на них не чинилися.

Прикордонники знайшли понад 290 штук камбали, а також незаконне знаряддя лову - ставну сітку. Суднові, реєстраційні документи, в тому числі на право добування водних біоресурсів, у затриманих були відсутні.

Нагадаємо, в Україні відкрили кримінальне провадження за фактом захоплення в Азовському морі коробля з чотирма українськими рибалками в суботу, 15 лютого.

Як повідомляв "Апостроф", Федеральна служба безпеки Росії опублікувала відео допиту чотирьох захоплених в Азовському морі українських рибалок.