RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Проти керівника УЗШК Лейбука відкрили кримінальне провадження: деталі справи

Діяльність ПАТ "Українська залізнична швидкісна компанія" стала предметом кримінального провадження - справу зареєстрували в Нацполіції, про що свідчить відповідний документ.

Зокрема, 3 грудня 2019 року було відкрите кримінальне провадження №12019100010010217, за ознаками правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 358 КК України (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи їх використання).

Кримінальне провадження розслідують слідчі відділу Голосіївського УП ГУ НП у місті Києві.

Правоохоронці вивчають договори поставки, укладені між ПАТ "Укрзалізниця" в особі в. о. директора філії УЗШК в період з 4 по 9 липня 2019 року (йдеться про Сергія Лейбука, який наразі очолює УЗШК).

"Копії таких договорів зі всіма додатками, специфікаціями, актами прийому передачі, рахунками на оплату та платіжними дорученнями УЗШК, у межах розслідування кримінального провадження, повинна надати столичним правоохоронцям", - йдеться у документі.

Також наразі УЗШК та Лейбук фігурують і ще в одному корупційному скандалі, пов'язаному з проведенням конкурсу на вибір постачальника харчування для потягів "Інтерсіті".

Конкурс, оголошений наприкінці 2019 року не відбувся, оскільки його умови були "злиті" одній з компаній-учасниць - ТОВ "Санфініті", що належить Сергію Корецькому, який є власником кав'ярень "Ідеаліст".

За попередньою змовою з керівництвом УЗШК компанія "Санфініті" мала перемогти у "прозорому відборі", однак за порушення чинного законодавства проведення конкурсу заблокував суд.

Незважаючи на ці обставини, підлеглий Лейбука та голова конкурсної комісії за сумісництвом Вячеслав Горбатко, за інформацією, влаштовував "таємні" відвідини потягів "Інтерсіті" для співробітника Корецького – Тараса Новосада.

Наразі в УЗ скандал не коментують, про подальшу долю і вказаного конкурсу і самого голови УЗШК Лейбука теж мовчать.

Санкція ч.1 статті 358 КК України передбачає покарання у вигляді штрафу до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до двох років.