RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Мені було 12, коли його вбили: дочка героя Небесної сотні вразила мережу зверненням

Дочка загиблого в 2014 році на Майдані Сергія Дідича, 18-річна Іра, опублікувала в мережі пронизливу історію про смерть свого батька і про те, як їй доводиться з нею жити.

Про це Іра написала на своїй сторінці в Facebook в день смерті батька, 18 лютого.

"А ви знаєте, що у мене тато загинув? 6 років тому. В Києві. На Майдані. Не пам’ятаю, чи писала я про це тут прямо. Мабуть, ні. Я була дитиною коли його вбили. Мені було 12. Того дня я повернулася зі школи додому. Робила уроки. Дивилася прямі трансляції з Майдану. Вогонь. Колеса. Крик. І гордилася своїми батьками, що вони там. А потім дізналася, що мого тата вбили", - пише дівчина.

У своїй історії вона розповідає, як щороку вже протягом шести років зустрічає роковини початку масових вбивств на Майдані і річницю смерті батька. Іра пише, як важко їй говорити про це з іншими людьми, які не можуть зрозуміти її болю.

"Так я й хворію 6 років підряд. В той самий час. Бо коли хворієш, можна погано виглядати. Бо про смерть говорити не зручно. Я буду ковтати сльози десь в кутку кімнати. Бо шо я вам скажу? Ви ж і так не зрозумієте. І не маєте розуміти. І надіюся ніколи не зрозумієте. Я вам ще можу багато прикладів навести, коли про смерть говорити незручно. Але ви зрозуміли - будь-коли. Вам зручно говорити про Героїв. Про Подвиги. Про Історію. Про Гідність. Про Свободу. Про Людяність. Про Майдан. Але про смерть вам говорити незручно. Ви маєте знати. Мій тато загинув на Майдані. 18 лютого. Бо якщо ви цього про мене не знаєте, то ви нічого про мене не знаєте. Смерть частина мого життя. І вашого теж", - так закінчує свою історію Іра.

Розповідь Іри Дідич вразила користувачів соцмережі. Станом на 7:00 19 лютого, її пост набрав в Facebook 13 тисяч лайків і 7,7 тисячі репостів.

Сергій Дідич - громадський активіст, засновник і директор туристичного клубу "Золоте Руно". На Майдані був сотником Івано-Франківської сотні. Загинув 18 лютого, під час відходу своєї сотні з Кріпосного провулка. Герой України.

Як раніше повідомляв "Апостроф", 18 лютого в Києві на "Алеї Героїв Небесної Сотні" відбувся традиційний поминальний молебень, приурочений до річниці трагічних подій на Майдані.