RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

Скандал з протестами через коронавірус: Зеленський звільнив топ-чиновника

Президент України Володимир Зеленський звільнив голову Тернопільської обласної державної адміністрації Ігоря Сопеля. Це перше кадрове рішення після масових протестів на тлі чуток про можливе привезення у санаторій "Медобори" евакуйованих з Китаю.

Про це повідомляє прес-служба ОПУ у Telegram.

"У зв’язку з ситуацією, що виникла на Тернопільщині через евакуацію з Китаю громадян України, та незадовільною роботою облдержадміністрації з інформування населення щодо епідеміологічної безпеки Президент України прийняв заяву Ігоря Сопеля про відставку із займаної посади за власним бажанням", - йдеться в повідомленні.

Заначимо, що через брак інформування та через дивні чутки, на Тернопільщині влаштували акцію протесту, проти розміщення евакуйованих українців та іноземців із Китаю у санаторії "Медобори". 19 лютого на в'їзді до санаторію люди провели молебень проти розміщення там евакуйованих. Молебни тривали три дні. Також місцеві встановлювали блокпости.

Як повідомляв "Апостроф", президент України Володимир Зеленський розповів про громадян, які прибули з Китаю, запобіжні заходи і небезпеку для українців. Гарант зазначив, що в жодній країні народ не влаштовував протесту проти прильоту громадян з китайського Уханю. Всі дбали про здоров'я людей і раділи, що вони нарешті вдома.

Нагадаємо, в інтернеті посміялися з народного бунту в Україні - люди протестували проти прильоту українців з китайського Уханя.