На вулицях мало людей, але багато "копів": що зараз відбувається в Нових Санжарах, відео

У Нових Санжарах Полтавської області, де кілька днів тому проходили гучні протести проти прибуття евакуйованих з Китаю українців, на вулицях вже спокійно, але відчувається якась напруга.

Про це повідомляє "ТСН.Тиждень".

На вулицях мало місцевих жителів і все ще багато поліції. Місцеві спілкуються неохоче. Але ті, хто все-таки погоджуються, розповідають не стільки про страх перед коронавірусом, скільки про тяжкість від того, що їхнє селище зганьбилося і роздратування від надмірної кількості правоохоронців і уваги до їх життя з боку преси.

"І мигалки, і наплив журналістів, і на кожному кроці поліцейські", - каже місцевий житель.

Жителі Нових Санжар розповідали, що нападали на автобус з евакуйованими зовсім не вони, а чужі люди.

"Мені настільки шкода, що нас обгидили, що я не знаю. Ми такого не заслуговуємо", - говорить місцева жителька.

В аптеках, в перші дні, був просто небачений попит на захисні маски. А ось зараз більше беруть заспокійливих препаратів.

"У перші дні, як тільки завезли евакуйованих з Китаю, буквально кожна друга людина заходила за маскою. Зараз люди вже заспокоїлися, вже не так беруть. Заспокійливе всі брали, а так більше нічого", - говорять в аптеці.

Зараз в медцентр, де в обсервації живуть евакуйовані з Китаю люди, - справжнє паломництво охочих допомогти. Сюди везуть речі першої необхідності, фрукти, книги - як організації, так і окремі люди. Солодощі та іграшки несуть і місцеві. Зі словами підтримки.

Щодо стану людей, що знаходяться в обсервації, - всі вони здорові.

"Ні у кого немає симптомів гострої респіраторної хвороби, викликаної коронавірусом. Температура у всіх нормальна. Підвищеної температури немає", - запевнив заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Люди, що знаходяться на карантині, кажуть, задоволені умовами і харчуванням. Мало того, попросили волонтерів, які надсилають їм смакоту, передавати її краще дітям. Тому що в санаторії, мовляв, всього вдосталь.

Міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька, як відомо, знаходиться в тому ж закладі, де евакуйовані. Вона знає, що в Китаї продовжили карантин ще на два тижні. Але заявила, що Україна поки буде покладатися на рекомендацію Всесвітньої організації охорони здоров'я.

"Якщо ці рішення будуть переглянуті, тобто рекомендації ВООЗ будуть змінені, ми автоматично змінимо наші внутрішні документи і обсервація буде продовжена", - зазначила Зоряна Скалецька про час карантину.

Як повідомляв "Апостроф", президент України Володимир Зеленський розповів про прибулих з Китаю громадян, запобіжні заходи і небезпеку для українців. Гарант зазначив, що ні в одній країні народ не влаштовував протесту проти прильоту громадян з китайського Уханю. Всі дбали про здоров'я людей і раділи, що вони нарешті вдома.

Нагадаємо, в інтернеті посміялися з народного бунту в Україні - люди протестували проти прильоту українців з китайського Уханю.