RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

В Україні можуть оголосити карантин через коронавірус: відео і всі подробиці

У середу, 11 березня, в Україні можуть оголосити про введення режиму карантину через загрозу поширення коронавірусу Covid-19. Поки що обмежувальні заходи ввели тільки в Києві.

Під час брифінгу заступник міністра охорони здоров'я України Віктор Ляшко заявив, що зараз йде засідання уряду, на якому буде прийнято рішення - вводити чи ні масштабний карантин в Україні.

За його словами, шляхом скринінгу в Україні було перевірено близько 1,6 млн осіб на різних пунктах пропуску, нових хворих на коронавірус в країні не виявлено.

Ляшко додав, що влада може піти на скорочення кількості пунктів в'їзду/виїзду на кордоні через коронавірус, що пояснюється міжнародною практикою.

"Ми прогнозуємо зростання (хворих коронавірусом, - "Апостроф"), але не потрібно паніки. Головне - 3-4 ключових речей - мити руки, дистанція, не спілкуватися з людьми з симптомами, самоізоляція в разі поганого самопочуття", - підкреслив він.

Чиновник зазначив, що головна група ризику - люди похилого віку з хронічними захворюваннями.

Станом на 10 березня медики в Україні отримали п'ять нових повідомлень про підозру на коронавірус і зараз займаються аналізами. Два зразки вже передали в лабораторію, а три передадуть 11 березня. Результати досліджень будуть відомі 12 березня. У цілому в Україні було перевірено 43 людини, які мали ризик зараження коронавірусом.

Нагадаємо, в разі якщо Кабінет міністрів України прийме рішення про введення карантину через можливе розповсюдження коронавірусу Covid-19, під заборону можуть потрапити спортивні та інші масові заходи, а також може бути введений ряд інших обмежень.

Як раніше повідомляв "Апостроф", в Києві ввели карантин через ризик поширення смертельного коронавірусу. З 12 березня в столиці закривають школи, дитячі сади, професійно-технічні училища, технікуми, позашкільні установи та Київський університет імені Бориса Грінченка.