RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

В Україні розгорівся скандал через заборону журналістам працювати на передовій: відео

В Україні ввели обмеження на перебування осіб, які не були залучені до проведення ООС,на передовій, але журналісти засудили таке рішення.

Про це повідомляє прес-служба Міноборони України.

Таку тимчасову заборону було прийнято через аргументовані рішення командирів військових частин і пов'язана з безпекою операцій і загрозами для життя як особового складу, так і цивільних осіб.

Відзначають, що допуск журналістів на передові позиції в районі проведення операції Об'єднаних сил нормований відповідно до законодавства України та з урахуванням практик провідних армій світу.

"Рішення, які приймаються командирами різних рівнів безпосередньо в районах відповідальності, потрібно поважати, але не переводити в політичну площину", - йдеться в повідомленні.

У зв'язку з обмеженням військові кореспонденти записали звернення до президента України і Верховного головнокомандуючого ЗСУ.

"Ми прекрасно усвідомлюємо всі ризики, пов'язані з роботою на фронті. Ми ознайомлені з правилами роботи в умовах бойових дій і розуміємо, що відповідальність за наше життя і здоров'я, а також за безпеку наших знімальних груп, лежить на нас самих. Ми усвідомлюємо, яку інформацію не варто оприлюднювати, щоб не нашкодити підрозділам ЗСУ, які захищають Україну від окупантів. У той же час, ми розуміємо, наскільки важливо інформувати суспільство про хід російсько-української війни і життя цивільних на лінії вогню, особливо, в умовах агресивної ворожої пропаганди. Останнім часом ми стикаємося з труднощами і перешкодами в роботі на фронті - нам закривають доступ на передові позиції бригад без пояснення причин і термінів таких обмежень. Або ж ці причини мають досить формальний сенс. Ми позбавлені можливості виконувати свій обов'язок - оперативно і повноцінно доносити інформацію", - сказали журналісти.

Як повідомляв "Апостроф", під час презентації національної платформи примирення і єдності (НППЕ), ініційованої помічником секретаря РНБО Сергієм Сивохо, експерт по комунікативним технологіям Марина Хацаюк використовувала лексику сепаратистів, поклавши відповідальність за конфлікт на "еліти України і Донбасу".