RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

СБУ зацікавилася схемами чиновника київського ДАБК Євдокименка

Служба безпеки України розслідує можливі факти корупції в Департаменті державного архітектурно-будівельного контролю Київської міської державної адміністрації. У справі фігурує скандальний будівельний інспектор Андрій Євдокименко.

Про це повідомляє "Голос .uа" .

Нагадаємо, раніше співробітники СБУ спільно з Генеральною прокуратурою провели обшуки в департаменті. Підставою для слідчих дій стали системні зловживання посадових осіб, які навмисне перешкоджали законній діяльності суб'єктів господарювання з метою вимагання хабарів.

Як розповідають столичні забудовники, інспектор Євдокименко під надуманими приводами регулярно "перевіряє" легальні будмайданчика: шукає підстави для заборони або припинення робіт, нацьковує на бізнес правоохоронні та контролюючі органи. Часто в скарги Євдокименко вносив неправдиві відомості про те, що та чи інша будівельна компанія нібито не оплатила пайовий внесок, чим завдала державі значних збитків.

"Оскільки кожне таке звернення правоохоронці зобов'язані перевіряти, на об'єкт починають приходити різного роду інспекції. І поки йде перевірка, підприємство не може працювати в штатному режимі - доводиться переносити терміни будівництва, нести додаткові витрати. Так як у 2020 році оплату пайового внеску скасували, швидше за за все, що Євдокименко не захоче "голодувати" і придумає ще більш витончену схему", - йдеться в матеріалі.

Євдокименко кришує "тіньові" об'єкти і в той же час не дає працювати законослухняним забудовникам, які відмовляються платити. На об'єкти найбільш "незговірливих" інспектор приводить тітушок і разом з ними ламає будматеріали, погрожує і провокує конфлікт.

Прибуток від незаконної діяльності Євдокименко приховує. Згідно з декларацією, він і його сім'я бездомні. У 2016 році єдиним його доходом була зарплата - близько 16 тис. грн на місяць. При цьому чиновник володіє парком елітних авто, включаючи Maybach, Porsсhe, Toyota Camry, і регулярно відвідує дорогі ресторани і модні тусовки.