RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Бракує грошей на ліки і ліжка: озвучено ситуацію з медициною в Чернівцях

В обласному центрі Чернівецької області, де, за станом на 19 березня, було виявлено найбільше випадків зараження на коронавірус Covid-19, існують серйозні проблеми з фінансуванням медичної сфери.

Про це йдеться в звіті Державної аудиторської служби України.

Звіт було опубліковано 9 січня 2020 року і було складено за результатами фінансового аудиту бюджету міста Чернівці за період з 1 січня 2017 року по 31 травня 2019 року. З повною версією звіту можна ознайомитися тут.

Аудит встановив, що в Чернівцях не задоволена потреба населення в ліках, зокрема в інсуліні і імуносупресивних препаратах. Також відзначається неоптимізованість кількості ліжок у лікарнях.

"Недостатній рівень фінансової забезпеченості галузі охорони здоров'я (особливо медикаментами та продуктами харчування) поряд з незабезпеченістю медикаментами за рахунок централізованих поставок, наявністю інших нераціональних витрат, унеможливлює задоволення потреби населення в доступній, високоякісній та ефективній медичній домозі, і, як наслідок, більшість витрат при лікуванні здійснюється за рахунок хворого", – говориться у звіті.

Як раніше повідомляв "Апостроф", мати померлої в Чернівцях 33-річної жінки, у якої було підтверджено коронавірус, стверджує, що доньці вчасно не надали допомогу.