RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Коли і як говорити з дітьми про коронавірус і смерть: поради лікаря і психологів

Експерти радять батькам не уникати розмов з дітьми про пандемію коронавірусу, яка продовжує поширюватися в світі, і дають рекомендації, як це зробити краще.

Про це пише британське видання The Guardian.

На думку дитячого психолога доктора Меделін Левін, батьки повинні бути готовими говорити про коронавірус з дитиною, коли у неї з'являться питання щодо змін, які відбуваються навколо. При цьому потрібно враховувати вік дітей. У розмові з дошкільнятами, які все ще живуть в світі магії, експерт радить використовувати прості і зрозумілі відповіді.

"Вірус - страшна річ, і вони не можуть думати логічно. Подбайте, щоб ваші відповіді були короткі ... Дуже маленьким діткам не потрібно багато інформації. Їм потрібно, щоб на їхні запитання відповідали", - пояснює психолог.

Левін зауважує, що у дітей накопичується надзвичайна кількість неповної інформації. Їм потрібно пояснити, що більшість з тих, хто підхопив коронавірус, не помруть.

Зі старшими дітьми такі розмови, на думку психолога, потрібно вести в контексті достовірності інформації, яку поширюють ЗМІ, і надійності джерел інформації.

"Відповідь така: немає, ми всі помремо. Ви можете сказати:" У нас такі проблеми вже були і раніше. Все старанно працюють, щоб речі стали безпечними для людей ". Діти думають, що люди, які захворіли, помруть від коронавірусу", - пояснила Левін.

Педіатр з центру Mercy Family Care Physicians (Балтімор, США) Ашанті Вудс радить бути чесними з дітьми.

"Можна сказати: "Знаєш, коронавірус може зробити хворими більше літніх людей, ніж молодих. А саме тому ми повинні ретельно мити руки. Саме тому, коли ми чхаємо, то використовуємо хустку. Саме тому ми спілкуємося з бабусею і дідусем по відеозв'язку ", - сказав лікар.

Психолог і професор Університету Алабами Джошуа Клапен радить пояснити дітям, що чим далі люди знаходяться один від одного, тим менше ймовірності, що чиєсь чхання, кашель або дихання зможе передати вірус іншим.

"Це проста концепція для будь-якого віку: чим більше і далі ти залишаєшся від людей, тим менше шансів захворіти. Якщо наочно показати, що це за відстань - 2 метри, і якщо показати картинки або відео молодшим дітям, це може дати їм змістовне і візуальне уявлення", - сказав експерт.

Як повідомляв "Апостроф", раніше відомий український інфекціоніст Євген Комаровський прокоментував розсилки про коронавіруси, які гуляють в інтернеті і ЗМІ, та пояснив, що багато хто з них не підкріплені наукою і є лише гіпотезами і теоріями.