Коли закінчиться навчальний рік в школах України в умовах карантину: названа дата

В умовах карантину через загрозу поширення коронавірусу для всіх школярів в Україні навчальний рік закінчиться до 1 липня, крім випускників, яким необхідно дочекатися дати проведення основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО).

Про це повідомила т.в.о. освіти науки і України Любомира Мандзій.

Закінчення цього навчального року для 11-класників буде залежати від часу закінчення основної сесії ЗНО, яка в 2020 році, за словами Мандзій, відбудеться обов'язково.

Якщо через епідемічну ситуацію в країні учні не зможуть повернутися за шкільні парти в червні, то, за словами в.о. міністра, МОН в будь-якому випадку в липні і в серпні зможе провести і пробну, і основну сесію ЗНО.

Якщо ЗНО розпочнеться в середині серпня, то її результати стануть відомі тільки в середині вересня. В такому випадку вступна кампанія до вищих навчальних закладів розпочнеться не раніше серпня і завершиться в середині жовтня.

"Якщо ми зможемо повернутися до шкільних парт і в школу в червні, то вступна кампанія буде продовжена і точно не буде проведена в липні", - уточнила Мандзій.

При цьому багато процесів вступної кампанії в МОН обіцяють провести дистанційно - із запобіганням великого скупчення людей в аудиторіях.

Якщо школярі не зможуть повернутися до навчальних закладів до червня, то весь матеріал, який вивчався під час карантину, буде доопрацьовуватися на початку наступного навчального року - у вересні.

Державну підсумкову атестацію для учнів 4 і 9 класів у 2020 році буде скасовано.

Як раніше повідомляв "Апостроф", основну сесію зовнішнього незалежного оцінювання в Україні може бути перенесено на серпень, вересень або навіть жовтень 2020 року.