RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Україна закриває кордони: влада пояснила, як повернутися на батьківщину

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розповів як повернутися в Україну після того, як увечері 27 березня закриють кордони.

Про це він розповів у відеозверненні.

"Дорогі українці, які застрягли в різних куточках світу. Майже весь світ закрив кордони. Україна також повністю припиняє регулярне пасажирське сполучення опівночі з 27 на 28 березня. Зараз залишиться можливість перетнути кордон тільки пішки або на авто. Кордон ні в якому разі не закривається на замок", - сказав Кулеба.

За його словами, українці, які залишаться за кордоном, можуть розраховувати на допомогу українського МЗС.

"Ми знаємо про кожного, хто потребує нашого захисту і допомоги, хоче повернутися додому. Ми знаємо про щоденні штрафи за перевищення терміну перебування в країнах, де ви знаходитеся, і будемо вирішувати ці проблеми. МЗС вас не залишає! Ми шукаємо можливості, як повернути вас і після того, як буде закрито регулярне пасажирське сполучення", - сказав міністр.

Кулеба для підтримки українців за кордоном доручив всім закордонним дипломатичним установам України розгорнути програму "Захист".

Раніше "Апостроф" повідомляв, що екс-спікер Держприкордонслужби Олег Слободян розповів, яким чином українців не будуть пропускати на територію України і чи мають на це право прикордонники.