RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Чому експрес-тести на коронавірус "брешуть": лікар дав детальне роз'яснення

Експрес-тести на коронавірус COVID-19 дадуть коректний результат тільки після того, як вірус знаходиться понад 5 днів в організмі людини, тому лікарі закликають не поспішати із зверненнями до лікаря відразу після контакту з імовірно хворою людиною.

Про це повідомив лікар-анестезіолог, експерт МОЗ Сергій Дубров, передає спільнота "Лікарі-експерти МОЗ України" в Facebook.

Також лікар перерахував критерії, при яких слід звертатися в лікарню за тестуванням на COVID-19 і закликав не панікувати після контакту із зараженими особами.

"Не варто також панікувати й намагатися без серйозних на те підстав терміново тестувати себе і всіх родичів. Є чіткі критерії, які визначають необхідність експрес-тестування: близькі контакти з людиною, у якої медики підтвердили захворення СOVID-19; наявність клінічних симптомів захворювання", - зазначив лікар.

Як повідомляв "Апостроф", раніше відомий український педіатр порекомендував домашнє лікування при легкому протіканні коронавірусу COVID-19, але також назвав симптоми, при яких слід звертатися до лікарів.