RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Україна спрямовує гумконвої в Росію для боротьби з коронавірусом: перші подробиці

Україна направляє в Росію гуманітарні конвої братньої допомоги для боротьби з епідемією коронавірусу.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні РНБО.

Повідомляється, що першим містом, куди Україна направить свій гуманітарний конвой, буде Москва. Другий гуманітарний конвой відправиться в Санкт-Петербург, наступні міста - Ростов, Єкатеринбург, Казань і Владивосток.

Колона вже почала формуватися на російсько-українському кордоні в Чернігівській області. До складу кожного гуманітарного конвою увійдуть 60 вантажівок "МАЗ-Богдан". Вони перевезуть до Москви комплекти китайських респіраторів, масок і ватно-марлевих пов'язок, зшитих волонтерами. Крім того, фірма GLOVO вкладе в кожну вантажівку по сто продуктових наборів з київських ресторанів швидкого харчування.

РНБО також оголосило конкурс на виробництво дезінфектора своїми руками зі спирту, води і гліцерину. Найбільш якісні дезінфектори також будуть спрямовані в Росію.

Вміст посилок буде варіюватися, залежно від регіону-одержувача. Наприклад, Єкатеринбург, враховуючи холодний уральський клімат, отримає харчові набори з сала, солоних огірків і української горілки, з розрахунку один набір на 10 тисяч здорового населення.

Планується, що українська сторона буде направляти в Росію по одному гуманітарному конвою в тиждень.