RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Це війна: новий глава МОЗ звернувся до українців у зв'язку з поширенням коронавірусу

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов звернувся до українців через спалах коронавірусу COVID-19 .

Коронавірусом заражені понад 900 тис. осіб: що відбувається в Україні і світі (оновлюється)

Про це повідомляє прес-служба МОЗ.

За його словами, на сьогоднішній день Міністерство зравоохраненія вже затвердило єдиний державний протокол лікування для хворих COVID-19. Стандарт встановлений на досвіді інших країн.

Також Степанов подякував лікарям за боротьбу з коронавірусом.

"Я дякую, що ви звертаєте нашу увагу на ті питання, які необхідно вирішувати в першу чергу. На жаль, за кілька тижнів нам не вдасться побудувати сучасну медичну систему, але ми не відкладаємо це в довгий ящик, ми паралельно працюємо над реформою", - зазначив міністр.

Стапанов заявив, що надбавку також отримають і медпрацівники швидкої допомоги. Це питання вже винесли до наказу, зазначивши, що вони на передовій у "війні" з вірусом.

"Медичні працівники, які працюють в неукомплектованому штаті, без належного захисту і підтримки - ми працюємо цілодобово, щоб ви могли працювати захищеними і в нормальних умовах", - сказав чиновник.

Він наголосив на тому, що стосується сьогоднішніх викликів у зв'язку з пандемією: "всі сили кинуті на їх рішення".

"Важкі тижні попереду. Але я впевнений, що згуртувавшись український народ переможе будь-яку напасть, в тому числі і коронавірус. Тільки разом ми можемо зменшити руйнівні наслідки пандемії. І останнє. Шановні українці, заради вашої ж безпеки ми посилили карантинні заходи. Залишайтеся вдома. Карантин - це не канікули. Це війна з невидимим ворогом, і ви - перша лінія захисту", - написав Максим Степанов.

Як повідомляв "Апостроф", директор Центру з контролю і профілактики захворювань в США доктор Роберт Редфилд заявив, що до 25% людей, хворих COVID-19, не мають ніяких симптомів.