RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Тисячі не повернулися, у багатьох проблеми з житлом: з'явилися дані про українців за кордоном

В Україну на період карантину ще не повернулися 8538 громадян, при цьому за кордоном 140 українців відчувають проблеми з житлом.

Коронавірус заразив більше 1 мільйона людей: що відбувається в Україні і світі

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час онлайн-брифінгу.

За його словами, в Україну висловили бажання повернутися 8538 громадян - вони очікують евакуації з-за кордону.

Дмитро Кулеба зазначив, що в рамках програми "Захист" з українським урядом зв'язалося всього 13787 чоловік, але частина з них не висловила бажання повертатися на Батьківщину.

За словами міністра, в даний момент за кордоном перебуває набагато більше громадян України, але вони не зв'язуються з посольствами. Окремо він виділив ситуацію в Польщі, де багато українців "уникають контактів з державними органами".

Згідно з рішенням уряду, всі українці, які повернулися в Україну, повинні будуть пройти обсервацію, їм дадуть відповідні роз'яснення.

За словами Кулеби, щодо тих українців, які мають проблеми з житлом, в МЗС домовляються з місцевим бізнесом і церквою, наприклад, в Іспанії групу українців розмістили в монастирі.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в МВС заявили, що туристам, які прибули з-за кордону та втекли з обсервації в готелі в Києві, загрожує штраф до 34 тисяч гривень і в окремих випадках - позбавлення волі.