RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

​Можливо, це назавжди: вірусолог дала прогноз щодо пандемії і зробила важливе зауваження

Пандемія коронавірусу COVID-19 в світі може ще тривати, також можливо, що вірус залишиться назавжди.

Коронавірус заразив більше 1 мільйона осіб: що відбувається в Україні і світі (оновлюється)

Про це повідомляє "Радіо Свобода", посилаючись на слова чеського молекулярного генетика і вірусолога Соні Пекової.

"Епідемії респіраторних хвороб тривають не тижнями, а місяцями. Зазвичай це 2-3 місяці. Якщо цей вірус буде сильно мутувати, вона продовжиться довше. Побачимо", - сказала Пекова.

Також за її словами, можливо епідемія в травні ще триватиме і закінчиться влітку. А може, цей вірус тепер буде з нами завжди.

"Навіть незважаючи на те, що вірус мутує, і це для нас не найкраща новина, я хочу сказати всім читачам, що коронавірус - зовсім не смертний вирок. Більшість людей, заражених цим вірусом, переносять це цілком нормально. Багато б навіть не знали, що він у них є, якби не тести. Мені здається найважливішим, щоб люди були максимально спокійні, ніхто не нервував і не метався. Дотримуйтеся правил карантину, носіть маски, щоб випадково не заразити інших, і намагайтеся жити нормальним життям, наскільки це зараз можливо. Нам потрібно це перечекати, нічого іншого нам не залишається. Зберігати оптимізм, почуття гумору, і, сподіваюся, влітку ми з цього виберемося, і це залишиться тільки в спогадах і вже ніколи не повториться", - сказала вірусолог.

Як повідомляв "Апостроф", відомий чеський молекулярний генетик і вірусолог Соня Пекова впевнена, що не можна виключати той варіант, що коронавірус міг бути створений штучно.